szerda, december 31, 2014

A fejlesztések, innovációk szükségessége a műlegyező horgászatban.


Dátum:december 31, 2014

Mindannyiunknak tisztán kell látnunk, akik rendszeresen járunk országunkban különféle típusú horgászvizeinkre műlegyes felszereléssel horgászni, hogy a meglévő módszertanok nem fedik le a valós életben fellépő műlegyes horgászati szituációk összességét, illetve igen sok még az olyan szabadon álló horgászati szituációs helyzet, amely még megoldásra, feltalálásra vár, hisz nincs még rá jól működő módszertan, vagy speciális csali kitalálva, hogy az egyébként műléggyel elvben jól meghorgászható szituációt, a gyakorlatban az ember jól meghorgássza.
A fejlesztések, innovációk fontossága a műlegyező horgászatban ott nyilvánul meg igazán, amikor

A fejlesztések, innovációk fontossága a műlegyező horgászatban ott nyilvánul meg igazán, amikor az ember megérti, hogy ez a műlegyes szakág, az innovációs és fejlesztői szakág az, amely megalapozza sok más műlegyes szakág fejlődését, bővülését, azok tartalmát.
Minta.
Halfogó szakág.Az innovációs és fejlesztői szakág újjításai, új fajta módszertanai azok, amelyek fejlesztik, jobbá teszik, technikailag bővebb lehetőségek használatával ruházzák fel ezen műlegyes szakágat, az abban ténykedők legnagyobb örömére.
Műlégykötő szakág.Az innovációs és fejlesztői szakág az, amely ezen szakágba is behozta a bővülés lehetőségét, új fajta műlégykötésre alkalmas anyagok bevezetésével, az új fajta, a hatékony horgászathoz szükséges, új típusú műlegyek behozatalával, új műlégykötési technológiák kialakításával.
A dobó szakág.Az innovációs és fejlesztői szakág az, amely új fajta műlegyes módszertanai kifejlesztésével, feltalálásával új fajta csali célbajuttatási módokat fejleszt ki, amely fejleszti, akár alapjaiban átrajzolja ezen szakág lehetőségeit.
Mintáimból jól látszik, hogy a hagyományörző szakág kivételével MINDEGYIK műlegyes szakág modern alapja az innovációs és fejlesztői szakág, amely kibővíti a többi szakág lehetőségeit, repertoárját.
Mivel az innovációs és fejlesztői szakág az, amely modern korunkban megalapoz és fejleszt szinte MINDEN műlegyes szakágat, logikus lépés lenne, ha ez a műlegyes szakág kapná a magyar műlegyes közösségtől a legnagyobb támogatottságot. Jelenleg azonban a tényállás az az, hogy a butaság és az ostobaság SOKKAL több népszerűsítési lehetőséget kap a nyilvános megjelenés lehetőségét illetően, MINT A MŰLEGYES HORGÁSZSPORT EGYIK FONTOS ALAPJA, az innovációs és fejlesztői szakág.
Sajnos a média is olyan beszűkűlt gondolkodokat “szerepeltet”, akik szakmai tudása igen elenyésző, a valódi értéket képviselő modern gondolkodású fejlesztőkkel szemben. A fejlesztőket, újjítókat sokszor ostoba emberek SZERVEZETT BŰNÖZÉSE, akár több száz BTK-s bűncselekménye fogadja és szakosztályi szinten semmi támogatást nem kapnak.
Így a következményeket a mondandóból tisztán levonva, amíg az emberek fejében nem kerül helyére, és megfelelő támogatást nem kap közösségi szinten a műlegyes innovációs és fejlesztői szakág, addig a magyar műlegyes horgászsportnak nincs jövője.
Jól láthatjuk, hogy a “klasszikus” szaktudás mire elég pld. egy világbajnokságon, már évek óta. (Pont az utolsó helyre.)
azt is láttuk az idő múlásával, hogy mikor a Cseh nimfázás módszertanával előrukkoltak az újjítók, letaroltak mindent és mindenkit.
Az új technológia elsöpört mindent.
A változás, a bölcs, közösségi szintű, hosszútávú gondolkodásnál kezdődik!Ha az alapok nincsenek közösségi szinten támogatva, akkor az egész szakosztály vacakká válik, elsilányul. Abban viszont, hogy ide jutunk, MINDEN olyan embernek kulcsfontosságú felelősége van, a szakosztály hanyatlását illetően, akiknek bármiről döntési lehetőségük, vagy népszerűsítési lehetősége vagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése