szerda, december 31, 2014

A semmiért valamit kapni illúziója.


Dátum:december 31, 2014

Azt mindnyájan láthattuk, hogy szakosztályi szinten sokan szidták a magyar műlegyes válogatottat, a Vb-n való szereplései miatt.
Bónuszként a Műhosz-os udvari bolond gúnyájába sunnyogó, „magyar érzelmű” román hazudozó még az egyik műlegyes horgászok rágalmazására szakosodott honlapján, náciként állította be a Magyarországot képviselő versenyzőket, egy általuk összetoldozgatott videóban.


Ugyan akkor sehol nem esik egyetlen szó sem arról, hogy azok az emberek, akik hatalmi pozícióik elérése érdekében gyaláznak másokat, ők mit tettek azért, hogyan segítették a Magyar műlegyes válogatottat abban, hogy a VB-n való szereplésükkel jobb helyezést érhessenek el?
A válasz nyilvánvaló: SEHOGY ÉS SEMMIVEL nem segítették a csapat előrejutását, felkészülését, szereplését, illetve a lehúzó kritikájuk célzata is sokszor az, hogy támogatókat szerezzenek álcázott bűncselekményeik kivitelezéséhez, illetve ismeretséget és hatalmi pozíciót szerezhessenek ez által, ezen célzatú ügyködésükhöz.
A semmiért valamit kapni illúziója.

Ez alapvetően a butaságból fakad, amikor azt hiszik sokan, hogy semmi belefektetésével komoly eredményeket lehet elérni, vagy jogosult bárki is semmi belefektetésével bármi produktumot elvárni másoktól.
Nem jogosult és nincs semmi alapja, ha az elvárt eredményhez semmilyen támogatást nem nyújtott, illetve ezzel kapcsolatban nem tette meg a tőle maximálisan elvárhatót.
Gyalázat!Ránézvén egy nyilvános oldalra, ahol több száz embernek volt módja véleményt nyilvánítani, 1-2 emberen kívül nem akadt a szakosztályban más olyan személy, aki legalább egy jó kívánsággal bátorította volna a magyar csapatot.
Azt gondolom, hogy az hogy sem szakmai támogatás, sem anyagi támogatás nincs, az még egy dolog, de hogy már jó szó sem akad a Magyarország színeiben küzdő sportolóknak, az már az emberi silányság legalja.
De konkretizáljuk egy kicsit a dolgokat, hogy átlássuk a lehetőséget.
Minden kritizáló tegye fel magának a kritika megfogalmazása előtt a következő kérdéseket!
  1. Anyagilag mennyivel támogattam a magyar műlegyes csapat felkészülését, részvételét, szereplését a Világbajnokságokon?
  2. Szakmailag mivel segítettem a felkészülésüket?
    (Mutattam egy hatékony műlegyes módszertant, adtam valami spéci műlegyet, horgászati szaktanácsadás részükre, vízismereti szakismeret átadása, stb.)
  3. Erkölcsileg hogyan támogattam a csapatot?
És a többi, és a többi…
Akinél az összes válasz az, hogy sehogy és semmivel, az ne lenácizós filmeket terjesszen az interneten másokról, a magyar csapatról, hanem kussoljon és szégyellje önmagát, illetve elvárása csak önmagával és cselekedeteivel szemben legyen elvárhatóan.
Jelen írásomban a semmiért valamit elvárás butaságáról és talán sok más fontos dologról is szót ejtettünk.
Kérünk mindenkit, hogy támogassa minden tőle telhető módon a magyar színeket képviselő sportolókat, bármely sportág, bármely szakágában.
Ugyan akkor kérünk mindenkit, hogy erkölcsileg vesse meg a magyar színeket képviselő sportolókat gyalázó személyeket, illetve ha szembetalálkoznak velük az utcán, vagy a vízparton, akkor köpjék le őket reflexből, bő nyállal.
Talán itt, az elvi támogatásnál kezdődik egy SIKERES magyar műlegyes csapat Vb-n való jó szereplése, annak lehetősége.

10 megjegyzés:

  1. Milyen röhejes, amikor valaki olyasmiről beszél, amiről "foggalma" sincs. Mint például a magyar válogatottról és a VALÓS történésekről.

    VálaszTörlés
  2. Lyaninál csak semmit kaphatsz, bármennyiért.

    VálaszTörlés
  3. Senkit sem érdekelnek a "VALÓS történések".
    Mindenki csak a magáét fújja, ezért is nincs megegyezés.
    Talán egy pár ember volt hajlandó mindkét oldal érveit meghallgatni.
    Márpedig az aranyéremnek, a műlegyező sportban is, 2 oldala van.
    Vetted wazze???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, ja!
      Viszont aki megnyeri az aranyérmet, annál van az érem mindkét oldala.
      Az utolsó helyezettnél pedig egyik oldala sincs.
      Vágod vazze?

      Törlés
    2. Ha-ha :-)
      Ezt olyan öntudatosan írtad, mintha lenne egy aranyérmed.
      Pedig nem úgy emlékszem

      Törlés
  4. Lyanikám, téged miért nem "hívtak meg" a válogatottba?
    Valjon miért?
    Puszil,
    Tomikád

    VálaszTörlés
  5. hááát ezért vazzeg:

    http://youtu.be/k_aSxBuOf4c

    VálaszTörlés
  6. Mostanában nem jön új post Lyanitól, vagy mi a fasz van??? :-)

    VálaszTörlés
  7. Lyani ír és alkot,
    ti meg basztok követni, tényleg semmi sem volt, amit lehet posztolni?

    VálaszTörlés